lördag 2 oktober 2010

Damroman & Sherry

"Bästa Sigrid Combüchen,
jag blir så avundsjuk när Ni skriver om det Ni kallar sherrytimmen. På terrassen när solen går in i Säfstaholmträdets bladverk och Ni hör klockorna från domkyrkan och Allhelgonakyrkan slå sex, 'den mörkare i efterklangen av den ljusare'"
ur Spill (en härlig Riktig Roman)

(drycken förstås från min present.)

5 kommentarer:

 1. Nu är jag så nyfiken -
  dina tankar om "Spill".Hermia!
  Vill du läsa mina tankar om den romanen så finns de där jag skriver:
  Västerbottens-Kuriren (kultur) eller www.bokcirklar.se

  Jag längtar efter att få diskutera boken med dig!

  lena kjersén edman

  SvaraRadera
 2. Jag är helt bubbligt lycklig av att ha fått tag i en så bra roman som Spill. Läser på Bokcirklar.se (rec i VK hittar jag inte på nätet) att du är minst lika fångad som jag! Den är så skickligt uppbyggd och så glad är jag över att få beträda rum efter rum och så gå tillbaka igen. Fram och tillbaka, mästerligt skräddat. En så här bra svensk roman har jag inte läst på mycket länge. Nu måste jag läsa vidare, är snart igenom halva.

  SvaraRadera
 3. Jag är riktigt, riktigt intresserad av att läsa den här boken, och att du gillar den gör mig ännu tryggare. Hoppas jag får tag i den snart. Så härligt att njuta en sherry till läsningen!

  SvaraRadera
 4. Boken verkar visserligen kul, men nu tycker jag att vi fokuserar på drycken! (Jag kan glädjas åt att jag förärades en stor flaska av denna dryck i förrgår, det är nästan så bra present det går att få, om det nu inte är en bok...)

  SvaraRadera
 5. Du har ngt fin framför dig, Jenny B!

  Vixxtoria: Sherryn var godare nu än när jag smakade tidigare. Så det blir kanske flera sådana lässtunder. Fast jag gillar portvin bättre ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!