torsdag 8 oktober 2009

Nobelpriset i litteratur år 2009 tilldelas den tyska författaren Herta Müller
”som med poesins förtätning och prosans saklighet tecknar hemlöshetens landskap”.

Nyss smet jag ifrån mediapådraget på mitt bibliotek dit både lokala tidningar och tv letat sig. Fotografen sprang efter mig till hyllan när jag ilade iväg för att plocka fram Herta Müllers böcker. Det blev ju inte en ny författare att lära känna - men oj vad roligt att akademien valt just denna!

Hjärtdjur - var en stark läsupplevelse som jag tyckte mycket om. Här skriver jag om den. Om författaren skriver jag här, nu med tillägget att hon är årets nobelpristagare.

Bland vänner som jag är här kan jag inte låta bli att nämna Gefle Dagblads artikel från deras besök på biblioteket. Den har fått rubriken "Då blev det fart på bibliotekarierna". Detta låter som en beskrivning av tomtens julverkstad:

Någon plockar fram de böcker av Herta Müller som finns på hyllorna i biblioteket. En annan springer ner i lagret och hämtar böcker av henne. En tredje fäster utskrifter om författ
aren på väggen ovanför den mobila hylla där hennes böcker har placerats.

5 kommentarer:

 1. Ja, dette var gledelig! Så morsomt at dere hadde medieoppbud!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Nu är du mediakändis också.;) Mina kollegor visste inte vem hon var...

  SvaraRadera
 3. Ja, lite kul är det förstås att ha med media att göra just i detta sammanhang... dessvärre har jag hört att mitt ansikte även skymtats i tv, som jag försökte hålla mig undan. Önskar mig förstås en finare frisyr och att mina rätta glasögon anlänt efter reparation hos optikern innan detta stora tillfälle ;-)
  Chefen och jag hade i alla fall läst pristagaren..

  SvaraRadera
 4. Ja det är väl den enda stunden på hela året vi jobbar, ha ha.

  SvaraRadera
 5. Ni såg riktigt flitiga ut på tv! Skönt att se att ni sköter er! :-)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!