torsdag 19 februari 2009

Med tråd

I det nya hemmet har vi ännu inte fått fart på det trådlösa nätet vilket gör att vi åter är med datorsladd. Detta gör att jag, medan maken som ägnar sig åt viktiga saker som att skriva avhandling, skriver mina inlägg först i helt vanligt ordprogram för att sedan kopiera och klistra in här hos blogger. Ungefär som förr i tiden med andra ord när sladden satt i ett modem och då tiden på internet räknades i tickande ören. E-brev skrevs i urkopplat läge för att sedan skickas iväg.

Detta sätt att blogga gör det lätt att åter komma in i tankar om varför det egentligen är så viktigt att skriva ut i det offentliga. Har svårt acceptera att jag vill synas. Däremot köper jag argumentet kommunikation. Att skriva för att möta andra i det här fallet främst läsande själar. (Fast just det här inlägget skrev jag ju faktiskt direkt i bloggen, utan att passera via wordpad.) Upptäcker också hur lätt en liten stund vid datorn blir till en timme eller mer. Hemska tidstjuvar är de, bloggarna. Men mycket trevliga också. Några får mig dessutom att läsa mer norska än någonsin tidigare...

2 kommentarer:

  1. Hyggelig, det! Og jeg leser mer svensk takket være bloggere som deg.

    SvaraRadera
  2. Jag skriver alltid allt i Word först, faktiskt. Det känns lättare. Mitt nät kan vara lite lynnigt och koppla ner sig ibland så man får vara lite klurig och pussla, men visst tar det tid.. Att man dessutom kan ha bevakning på sina favoritbloggar när de lägger upp nya inlägg är också farligt.. man går ju in och läser i timmar ibland!

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!