lördag 14 februari 2009

Förutom åt att kramas lite extra

ägnas helgen åt Jeeves & Wooster, hemlånade från biblioteket. Det omaka parets eskapader förgyller denna soliga helg ytterligare. Miljön med dess tidsenliga rekvisita så fint utformad, dialogerna klockrena. Jag ser mig själv som gammal liggandes i en divan med en filt över benen och en kopp te (eller ett glas vin) inom räckhåll samt en läsplatta laddad med Woodehouse berättelser. Just nu föredrar jag att se framför att läsa. På väg mot Norrland för årets julfirande lyssnade den nu omkramade maken och jag på en inläsning av Jeeves och feodalandan. I rollerna Peter Dalle, Johan Ulvesson, Hans Alfredson m fl. Mycket passande för tåg- och bussåkande. Vart Jeeves & Wooster är på väg i den öppna bilen återstår att se.

6 kommentarer:

 1. Får maken veta att du också är ett Woodhouse-fan kommer du att stiga ännu mer i graderna!!

  SvaraRadera
 2. Aha din make tycks ha extremt bra smak. Maken min och jag stiger i graderna och maken din är välkommen att krypa ned under filten. ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh, sett hela serien 2-3 gånger själv och en gång med sambon som också är stort fan. Som tonåring plöjde jag böckerna, så många osm gick att få tag i och det är fortfarande en favoritsysselsättning när man vill läsa något avslappnat som inte tar mycket energi och som är super för att pigga upp en!

  SvaraRadera
 4. Det er bare noen dager siden jeg så de tre første episodene av 1. sesong om igjen. Man kunne ikke funnet bedre skuespillere enn Fry & Laurie til den serien!
  Herlig uforpliktende underholdning. Dessuten får jeg lyst til å ommøblere mitt lille krypinn til gjennomført Art Deco!

  SvaraRadera
 5. Min make fikk tilfeldigvis se dette blogginnlegget fordi jeg hadde det oppe, og vil straks bestille serien. Det vil jeg også!

  SvaraRadera
 6. Ja detta är verkligen avslappnande underhållning. Låter klokt att som hos Lille Soster köpa den... Ett hem i den här stilen skulle inte heller jag ha något emot.
  Nu är det dags för sista avsnittet i säsong 1!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!