torsdag 7 augusti 2008

Efter sommarens läsorgie

har jag nu helt kommit av mig. Inte för att jag inte är lässugen eller för att böckerna inte lockar mig - men för att semestern tog slut och tröttheten tog vid. Det brukar vara så de första veckorna efter semestern; det utvilade jaget väntar med att ge sig tillkänna. Inte heller tänker jag litteratur, trots att jag till stor del jobbar med och bland böcker. Men snart är det dags för en sprillans ny ledig vecka.

Oavslutade är en så länge både Yoga för rockstjärnor och Ett halvt liv. Läslistan är en aning lång, men den stressar ingenting. Önskar mig däremot betydligt mer lästid.

Trevliga bloggare skriver om intressanta böcker -
och så väntar...
 • Siri Hustvedts Ögonbindeln, kan det vara hennes första? Till skillnad från andra har jag ännu inte blivit så där helt begeistrad över hennes romaner.
 • Jonas Hassen Khemiris böcker på att bli omlästa inför bokcirkel i yrket, förstås med världens bästa upplägg.
 • Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Marquez vars Hundra år av ensamhet är något av det allra mest fantastiska jag läst, men också det enda jag läst av författaren.
 • Assia Djebar som har hyllats i tidningarna under sommaren, hennes Kärleken, kriget står bredvid sängen.
 • Anita Nairs Kvinnor på tåg som jag är nyfiken på efter mitt dyk i den indiska litteraturen.
Och igår fick jag Skatten från Halabja och andra berättelser av Suzan Samanci i mina händer. En poetisk och gripande första novell manar till mer läsning.

För att klara av en späckad höst har jag lånat hem två böcker om "innefenomenet" mindfulness samt en bok om klosterliv, Rummet inom dig.

Det ser ut att bli en höstlig läsfest! Hur laddade är ni, kära bokläsare?

5 kommentarer:

 1. Yacoubians hus, är jag också nyfiken på. Plus en hel hög till. Som bla. Nattfåk - Johan Theorin. Hon älskade - Helena Henschen. Men listan kan göras mycket, mycket längre.

  SvaraRadera
 2. Siri Hustvedt och Jonas Hassen Khemiri är författare jag också skulle vilja läsa något av snart. Men böckerna som ligger överst i läshögen just nu är
  Elizabeth Costello av JM Coetzee
  Snö av Orhan Pamuk
  Genanse og verdighet av Dag Solstad
  A proper marriage av Doris Lessing
  Nostalgia av Mircea Cartarescu
  ... och några till. Jag skulle behöva en semester till för att bara sitta och läsa!

  SvaraRadera
 3. Jag är jätteladdad, nu när det börjar regna och bli perfekt läsväder! Fast jag är nästan lite orolig: bokhögen vid sängen är så enorm att jag inte fattar hur jag ska hinna med allt nytt som kommer i höst ...

  SvaraRadera
 4. Är inte heller så stor fantast av Siri Hustvedt. Föredrar hennes make Paul Auster. Om du inte läst honom - gör det!

  SvaraRadera
 5. Ni verkar ordentligt förberedda och laddade! Höstsemester för att läsa, någon?

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!