tisdag 20 maj 2008

Om det känns trögt att komma igång med En halv gul sol som väntar i läshögen måste jag komma ihåg vad Lisa skriver. Så där jublande förtjust hoppas jag också på att bli i romanen.

Annars läser jag med kräsenhet. Uppslukas sällan helt och hållet av en text. Svårflörtad är jag. Men ändå - läser gör jag och läsa måste jag. Men vad är jag då? Snobbig allätare? För finsmakare är jag inte.

Du då? Snobbig allätare? Kräsen finsmakare?

10 kommentarer:

 1. Det finns så många bra läsupplevelser därute i stora världen att halvbra böcker får se sig oavslutade. Jag läser kanske ut var fjärde bok. Det är ingen mening att fortsätta på en dålig eller halvtaskig bok.
  Så "kinkig allätare" tror jag att jag är

  SvaraRadera
 2. Hoppas, hoppas att du gillar den lika mycket som jag!!

  SvaraRadera
 3. Kinkig allätare, ja, det är nog jag med.

  SvaraRadera
 4. Såklart du måste läsa En halv gul sol, för mig är det en av dom bästa böcker jag har läst. Jag kunde inte sluta läsa den och hoppades nästan att den skull vara längre. Jag kan bara önska att alla kommer att läsa den.

  SvaraRadera
 5. även jag är en kinik allätare som ibland oroar mig över att jag inte verkar beröras av böckerna lika mycket som andra gör

  SvaraRadera
 6. Haha, "snobbig allätare" var ett av de bästa uttryck jag hört på länge. Så karaktäriserande även för mitt läsande :)

  SvaraRadera
 7. Hermia känner igen sig i vad Magix skriver. Den där känslan av att inte beröras på samma djupa sätt som andra. Därför är tanken på att läsa en del böcker, som t ex En halv gul sol, förknippad med en oroskänsla: Tänk om detta blir ytterligare en roman som känns liksom "jaha och blabla".

  Kanske borde bli bättre på att inte försöka äta allt. Kanske borde fundera mindre och läsa mer. Eller både fundera och läsa mindre. Läsningen kanske är onyttig i för stor mängd? En viss upplevelse av dästhet uppstår, kanhända?

  SvaraRadera
 8. Är urtypen för den kräsne finsmakaren är jag rädd, men jag tyckte mycket, mycket om "En halv gul sol"! Har skrivit några ord om den här (vet inte hur man länkar i en kommentar, så det får bli klipp-och-klistra): http://labibliofille.blogspot.com/2008/04/att-beskriva-en-bok.html

  SvaraRadera
 9. Jag bekänner mig till samma kategori som dig och Magix! Jag blir stressad av att "alla andra" verkar gilla det mesta och har massor av stora läsupplevelser. Själv blir det ofta ett stort "jaha" från min sida när jag läser samma böcker. Vad är det för fel på mig? Ändå skulle jag inte kunna leva utan att få läsa, men jag tror att jag läser för att lära och inte för att njuta.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!