lördag 22 februari 2014

American Hustle

American Hustle är nominerad till 10 Oscars - bland annat för den skådespelarkvartett som gör filmen till vad den är. Jag är svag för lurendrejeri-filmer men här är det inte den smarta historien som imponerar mest utan just skådespelarnas insats, deras förvandlingsnummer och de relationer som gestaltas.

Det är roligt se Amy Adams också i en annan slags roll än den i t ex Julie & Julia och Christian Bale som något helt annat än muskelknippet Batman. De båda är tillsammans med bland andra Bradley Cooper och Jennifer Lawrence samspelta och tar plats utan att stjäla scener från varandra. Här är ingen stjärna - eller kanske snarare alla stjärnor.
Det är ett tjusigt 1978 som skildras, men med skavanker och missar tydligt synliga. Tupén sitter inte alltid som den ska och sminket är inte alltid på plats. Detaljerna blir påtagligt äkta och mänskliga i en värld där det mesta är yta, lögn och fejk. Det är förälskelser - och allianser - över lojalitetsgränser och tunna linjer mellan rätt och fel.
American Hustle är underhållande, smart, bländande och en film trevlig att få se så snabbt i Gävle.

3 kommentarer:

  1. Jag tänker se filmen snart och längtar efter det! Det var den smarta historien som lockade mig, så när du dessutom berättar att skådespelarna är bra så ser jag ju ännu mer fram emot filmen!

    SvaraRadera
  2. denne kommer på kino til helgen her jeg bor - har skikkelig lyst til å se den! Håper på barnevakt :|

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!