måndag 12 augusti 2013

Go west where the fjords are blue

Det är mycket norskt nu! Ikväll visar SVT den sista delen i serien om Jonas Wergeland. Jag tyckte väldigt mycket om Jan Kjaerstads romantrilogi som serien baseras på men har inte vågat se mer än en pytteliten bit av tv-serien. Inte för att jag tror att den är dålig utan för att jag på något sätt vill ha min läsning oskadd - och utan andra bilder än de som skapats i mitt eget huvud. Fast jo, lite lockad är jag förstås.
Och nästa måndag är det dags för ännu en norskhet att göra entré i den svenska tv-rutan nämligen Halvbrodern baserad på en roman av Lars Saabye Christensen. Boken tilldelades Nordiska rådets litteraturpris 2002, åtta år senare, 2010, var den en av mina allra starkaste läsupplevelser. Kanske vågar jag titta denna gång, även om jag också nu har svårt att föreställa mig hur Christensens fantastiska text kunnat omsättas i rörlig bild...

Hermia Says har fått några fler besökare med anledning av sökningar på nätet i samband med Jonas Wergeland. Ni (och alla andra) är varmt välkomna, jag hoppas ni hänger kvar!

3 kommentarer:

 1. Jag som annars älskar TV och TV-serier har missat så många serier som verkar bra nu i sommar. Så synd, när vi äntligen får se intressanta historier från Tyskland, Norge och Finland (Där vi en gång gått)! Halvbrodern står oläst i min bokhylla så den vågar jag nog inte heller börjar se. Ja, jag skulle bara klaga litet... men också gratulera alla som fått fina kombinationsupplevelser av bok och bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erövraren finns på Svtplay för maratontittning tror jag. Liite frestad är jag allt... Halvbrodern får du allt plocka ned från hyllan och läsa! :)

   Radera
  2. Jag får nog ta och göra bådadera...

   Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!