onsdag 14 november 2012

Viaggio in Italia

Strax ska väskan packas för en en veckas flykt från det svenska novembermörkret. Denna gång ska min kärlek och jag upptäcka Sicilien tillsammans. Han har varit där tidigare, men inte jag. Att det blev just Sicilien har vi funderat lite över, för var det inte Sardinien vi pratade om från början? Resplanerna tar dock outgrundliga vägar och nu väntar rufsiga städer, småsmå bergsbyar, en stor vulkan och en förhoppningsvis liten bil (som inte uppgraderats till stor) på oss.

Det ska bli spännande att se ön där den fascinerande Leoparden av Giuseppe Tomasi Di Lampedusa utspelar sig, och kanske får vi vara med om samma gastronomiska upplevelser som Montalbano och hans kollegor?
Deckare i väntan på maten
I alla fall hoppas jag att åtminstone maken kommer att ha något att berätta om på vår gemensamma, kulinariska och sällsynt uppdaterade blogg. Maffian ska vi dock försöka att undvika.
Reselektyren funderar jag fortfarande över. Vad vill jag ha framför ögonen under veckan som kommer? Ingen aning, faktiskt.

11 kommentarer:

 1. Tittade efter den häromdagen, men tänkte "fel ö". Och nu är den utlånad :( Bra tips ju!

  SvaraRadera
 2. Låter härligt - Trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har spanat in dina sicilianska tips! Vi ska hållas oss runt Catania.

   Radera
 3. Åh! Vad roligt! Leoparden lyckades jag aldrig ta mig igenom.. läste nog bara hälften... Tänkte också på Själamakerskan, faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta ser jag mycket fram emot! Och du, prova Leoparden igen! :)

   Radera
 4. Grattis till avbrottet från höstmörkret! Ha en fin resa, kulinarisk och kulturell och kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Hur går det med din egen Gävleresa? Jag har väl inte missat dig?!

   Radera
  2. Mitt lata jag har skjutit upp och skjutit upp... En kväll jag först siktade in mig på var faktiskt den fina konserten igår, tills jag upptäckte att den krockade med Brahms Requiem här i Stockholm. Och sedan blev jag sjuk och missade båda! &%¤/&%¤/&%¤ Det fanns en annan konsert i Gävle som jag var intresserad av, nästa vecka, men just nu vågar jag inte boka något. Jag kan vara dålig på att genomföra planer ibland. Jag vill ju verkligen besöka Gävle, och Hermia!

   Radera
  3. Snart är det nytt år, nya tider, nya tag - och nytt konserthusprogram! Får jag föreslå en dejt i Gävle ngn gång jan/feb? En annan Brahms kanske, 25/1. http://www.gavlesymfoniorkester.se/gs_konserter.php

   KRYA PÅ DIG!!

   Radera
  4. Just det.. vore ohyggligt trist om du kommer nästa vecka när Hermia är borta ;(

   Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!