fredag 3 augusti 2012

Kulturtoppen! No 5


Det finns en topplista som jag med spänning följer - Arbetarbladets Kulturtoppen. Den går sin egen väg och blir en tipslista för alla kulturintresserade. Vad som är kultur tolkas ibland överraskande kreativt. Men nu har listan sommarlov. Så vad göra? Jo, en egen lista som samtidigt summerar min kultursommar. Jag är enväldig - men inte opåverkbar jury.

Kulturtoppen - vecka 31 (sommarens sista)

1. (ny) Kammarmusikfestival i Sandviken. En 27-åring jag besöker för 4:e året i rad. Stort med detta fina arrangemang och dessa fantastiska musiker i Gästrikland.

2. (ny) 37 PLATSER om att skapa egna rum i världen. En filosofisk samlingsutställning som på olika sätt belyser platsens betydelse, och vad en plats kan vara. Detta utforskas genom foto, videokonst, skulptur ute och inne. I f d Valsverket i Ockelbo t o m 12 augusti, föreningen Konst & landskap står bakom.
3. (ny) Stugliv. Oavsett om det är en friggebod på en ö, ett torp på landet eller en kollonistuga i stan; i egen ägo, lånad eller hyrd - möjligheten att komma iväg till ett sommarviste, där enkelhet råder, är en kulturyttring jag gillar och hyllar.
4. (ny) Wij trädgårdar. Grön oas i Ockelbo som bjuder på olika trädgårdstyper, kaféer och hantverk - fint ställe att avsluta semestern på.

5. (ny) Barbie. De 60-tals Barbisar om ställs ut på Sandvikens folkbibliotek är snygga bombnedslag, har sekreterarlook i Mad Men-stil eller är vårdande sjuksyrror. Ken finns också på plats, en upplaga i extra toppig luva.


Ut från listan:  Louisiana (ny), Berlinische Gallerie (ny), Herr Ampelmann (ny), Kunsthaus Tacheles (ny), Parkliv (ny)

Kulturtoppen - vecka 27 
Kulturtoppen - vecka 28
Kulturtoppen - vecka 29
Kulturtoppen - vecka 30

3 kommentarer:

  1. Inpsirerande lista! Hurra för kammarmusikfestivalen, det är gott för själen!

    SvaraRadera
  2. Har också varit in och tittat på Barbie-utställningen på biblioteket. Man blir aldrig för gammal för Barbie :-)

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!