torsdag 17 maj 2012

Kommande långläsningar

Uthämtat och uppackat. Men det här är väl mer än vad som ryms under en normallång semester? Underst ligger mer snar och lånad läsning, den omtalade och varmt ombloggade Agaat. 
Minns förresten min läsning av Sylvia Beach och hennes berättelse om hur mycket besvär Ulysseus vållade henne. Ursprungsfärgen på boken var också turkos. Ja inbillar mig att den nya både till innehåll och form nära följer originalet. Det ska bli spännande att ta ett fast grepp om den.

8 kommentarer:

 1. Går också i beställningstankar när det gäller Bergtagen och Ulysses och även Liberty som du slrivit om i ett annat inlägg. Borde slå till, känner jag. Tur att jag åtminstone har läst Agaat.
  Ivana/bokmania

  SvaraRadera
 2. Det var ett rätt vikttungt paket att få hem, jag hoppas på ett "tungt" innehåll också.. Efter din så inspirerande resa längtar jag efter att börja med Agaat!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka tegelstenar du ska sätta tänderna i, imponerad! :) Bergtagen har jag tänkt läsa nån dag, men uppriktigt sagt har jag försökt läsa (tunnisen) Döden i Venedig flera gånger utan att lyckas komma mer än några sidor...

  SvaraRadera
 4. Vilket fint paket- med tyngd i dubbel bemärkelse.

  SvaraRadera
 5. Vilken tung hög! Bergtagen tog mig något år att komma igenom; jag läste några sidor per helg. När jag en dag börjar med Ulysses kommer jag nog att göra på liknande sätt.

  Jag önskar dig god läslycka! :)

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas Bergtagen ska fånga mig lika snabbt och starkt som Buddenbrooks! Men jag vet historien och anslaget är ett helt annat. Sidorna i boken är nästa flortunna.
  Ulysseus. Den ligger på köksbordet och lockar på mig.

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken fantastisk boktrave:D Tro´t eller ej, men jag håller precis på att avsluta Bergtagen! Jag är nu inne på de sista 200 hundra sidorna efter att ha umgåtts med "vår hjälte" Hans Castor den senaste månaden... (jag släpade tom med mig tegelstenen över halva jordklotet; på vår San Franciscoresa...;-) Jag läste Buddenbrooks förra sommaren- och blev helt förälskad, så när Bergtagen kom i nyutgåva i höstas var den ju given. Jag ska såklart inte avslöja ngt inför din läsning, men så my måste jag få säga; att detta ligger på en helt annan nivå än Buddenbrooks, och det har bitvis varit en utmaning...men med det sagt: jag har även gapskrattat bitvis! Bergtagen är ju inte bara en idéroman på hög nivå, den är ju även helt underbart komisk och underhållande till många delar. Så jag tror nog att du absolut kommer att trivas i det säregna sällskapet i Berghof:)


  var den ju given läsning

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga tjockisar. Ulysses ska jag ta mig igenom under hösten.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!