lördag 17 januari 2009

Här är mitt nya skrivbord

eller i alla fall en bild från en flyttröra nära mig. "I väntan på hyllor" är också en passande rubrik.

Istället för att försöka hålla reda på alla människor i Tusen år har jag funnits här väljer jag att läsa en bok med större bokstäver, mindre omfång och färre personer, nämligen Helle Helles ganska korta roman med den långa titeln Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man. Läsning som passar mig bättre när huvudet är upptaget av annat, som konkurrerar ut en myllrande berättarväv. Susannes gravida väninna har just berättat om sin avsikt att bo hemma hos Susanne och hennes motsträvige sambo Kim. Våndas med Susanne som gör rätt men vill något annat. Ser fram emot fortsatt läsning. Gillar språket och Helles speglingseffekter där motiv återkommer, fraser upprepas. Det känns påhittigt egensinnigt.

Och igår i bilen på väg till det stora möbelvaruhuset lyssnar vi på P1. Helga Krooks nya diktbok recenseras, citeras. Ord som måste skrivas ned för minnet, ungefär så här:

Du har misslyckats med din trädgård, för dig finns parker.

3 kommentarer:

 1. Vad intressant att du läse Helle Helle. Jag har bara hört talas om hennes senaste(?) bok "Hus och hem" och tyckte jag verkade bra. /Therese

  SvaraRadera
 2. Lycka till i ert nya hem, skrivbord är en överreklamerad pryl. Jag ser ju helt klart att du klarar dig utan!
  Signe

  SvaraRadera
 3. Hei Hermia -
  du må legge ut et bilde når kontoret er ferdig montert :-)

  Jeg likte godt Helle Helle sin bok - på en merkelig måte ble den sittende i kroppen lenge etter at den var ferdiglest. Det samme gjelder boken Rødby - Puttgarden. Syntes hun skriver intenst - sakte og nærgående.
  Gleder meg til å lese hav du syntes!!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!