lördag 1 november 2008

Som nybliven cirkelledare

funderar jag på vad bokträffarna under våren ska ha för tema. Höstens tema är ju Jonas Hassen Khemiris böcker. Efter att först ha tänkt mig ett indiskt tema för vårens sammankomster blir det nu alldeles troligt några svenska kvinnliga författare vi läser. Jag blir än mer övertygad om det sedan jag läst en artikel på Aftonbladet.se där Jenny Aschenbrenner jämför Marjaneh Bakhiaris nya roman Kan du säga schibbolet? med Lena Anderssons Var det bra så? för i min plan ingår att vi i cirkeln ska läsa Kalla det vad fan du vill, alltså Bakhtiaris debutroman och just Anderssons bok. (Kanske inte så konstigt att jag härom natten drömde om Bakhtiari förresten.) Så stärkt över att här finns samband att diskutera, olikheter att poängtera blir jag alltmer säker på cirkelvalet. De andra författare och texter jag tänker mig att vi ska ta oss an är Susanna Alakoskis Svinalängorna och Doris Dahlins Skammens boning. Jag har en plan som just nu känns riktigt bra. Jag ser framför mig massor att teman att diskutera. Däremot känner jag mig ännu inte särskilt slipad som cirkelledare. Det är dock spännande att i arbetet ingå i nya roller, i nya sammanhang. Just nu har jag förmånen att låta egna intressen korsa yrkets.

7 kommentarer:

 1. Den cirkeln skulle jag gärna velat gå, så synd att det är lite för långt avstånd.

  Bloggen ser snygg ut.

  SvaraRadera
 2. Roligt du tycker det låter lockande... synd på avståndet..
  Bloggen tackar för komplimang!

  SvaraRadera
 3. Det låter jätteroligt! Själv är jag för tillfället nyfiken på indisk litteratur, några tips?
  Mycket bra blogg, hoppas att det är okej att jag länkar till den?

  SvaraRadera
 4. Jag har en hel lista med indisk litteratur jag fått från Birgitta Wallin som driver Karavan, tidskriften... Mina favoriter, som jag har i aktuellt minne och hittills: "De små tingens Gud"; "Kvinnor på ett tåg", "En familjeangelägenhet" och så novellsamlingen "Kärlek, uppror och kardemummakärnor". De indiska författare jag läst har skrivit på engelska, sedan finns det ju en uppsjö av författare som skriver på inhemska språk. Svårare att hitta på svenska dock. Äh, tror jag lägger ut den där litteraturlistan ;-)
  Tack också för beröm! Klart du får länka till mig, antar jag får göra detsamma?

  SvaraRadera
 5. Åh, vad spännande. Här ska läsas indiska!

  SvaraRadera
 6. Vilket sammanträffande! Jag har just börjat läsa Ett öga rött, och tänker en hel del på Bakhtiaris Kalla det vad fan du vill, som jag tyckte väldigt mycket om. Jag ser fram emot att läsa Kan du säga Shibbolet.

  SvaraRadera
 7. Jenny B: Det händer då och då att saker liksom krokar i varandra. Som något slags kuriosa kan jag nämna att det lilla bibliotek jag jobbade på förut, i Gävle, delade ut 1000 ex av Kalla det vad fan du vill. Gratis. Självklart var författaren på besök också. Hoppas du gillar Ett öga rött och att du delar med dig av dina tankar hos dig!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!