söndag 9 november 2008

Hoppsan

idag är det visst jobbdag. Igen.

Det känns lite roligare när jag ser att Camilla listar överlevnadsknep för den mörka årstiden - med uppmaning till oss andra att fylla på. Här hoppas jag få nya infall och hitta inspiration, för detta är en jobbig årstid för Hermia, och många med henne.

Hösten har inneburit en del jobb så nästa vecka har jag tillskansat mig lite extra ledighet. Ett par av dagarna ska maken och jag tillbringa tillsammans med ett par goda vänner på Sätra Brunn, någonstans i trakten av Sala. Här finns afternoon tea, spa och en pool med 34 grader varmt vatten. Planen var att bada i sådana där vedeldade tunnor. Men de var - hrm - redan bokade, så jag får vänta med att prova det. Det kanske inte blir någon riktig läshelg för umgänget kräver nog ett lite mer socialt beteende. Fast jag är ganska säker att en av vännerna inte skulle ha något emot att vi delade en kanna te och intog sköna läsposer. Ett överlevnadsknep det här med, förresten, om man inte har möjlighet åka till solen. Förra året, den här tiden, var maken (som då var fästman) och jag i Västindien. Härligt som bara den förstås. Men chocken över att komma tillbaka till det nordiska blev total. Det tog många veckor acceptera detta evinnerliga mörker.

Edelcrantz förbindelser läste jag i så länge jag kunde innan sömnen tog över igår. Jag fascineras av språket, hur det flirtar med 1700-talet. Och jag tjusas förstås av skildringen av huvudpersonens arbete med att få i ordning det något röriga handbiblioteket, tillhörande Gustav III. Bibliofilin får verkligen komma till uttryck och jag fnissar roat. Jag får dock tillbringa några timmar till, fyra och en halv, på mitt bibliotek innan jag får traska hem till Malte Perssons historiskt fiktiva men ack så levande boksamling.

4 kommentarer:

 1. Gud vad mysigt att åka på pensionat/spa!! Vi får nöja oss med att sätta upp ett nytt fågelbo och städa under sängen. Just det sista får en att se allt annat som uppiggande!

  SvaraRadera
 2. Undrar jag om det är du som förgyllt min höst?

  SvaraRadera
 3. JUL ÖPPET HUS

  Ta med dina vänner på information och visning av hudvårdsprodukter.


  Vi bjuder på fika.

  Vid beställning får du en JULKLAPP!!


  Söndagen den 23/11 klockan 17.00 - 19.00

  (Lokalen Norrskensgatan 20, radhusen, Andersberg)

  Välkommen önskar Ann

  SvaraRadera
 4. Berätta förresten gärna vad du tyckte om Sätra Brunn sedan! Min make och jag har också funderingar på att ta en dag eller två där, det ligger på behändigt avstånd från Västerås.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!