måndag 3 november 2008

Det blev ett boklån också

under kvällens besök i Andersberg. En roman som verkar lite lustig på något sätt - Slut på kritan av Alain Mabanckou. Men jag vet inte om jag kommer att fixa det. Titta på omslaget. Tänk er det större och blankare. Och föreställ er hur det turkosa fältet hoppar i ögonen. Är det något som bara händer mig eller får ni också ögonflimmer av den? Känns som synrubbningar. Minns en LP jag hade som barn i samma färgsättning kanske t o m turkost och rött ihop. Minns jag kände mig sjuk när jag tittade på den, för det hoppar så. Kommer tyvärr inte ihåg vilken skiva det var men den ligger kvar där i källan hos föräldrarna. Men boken är säkert bra och kanske håller sig hoppandet på utsidan.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker omslaget är döhäftigt! Kombinationerna av färgerna är väl valda, kommer att sälja helt klart.
  Här flimmrar det inte.
  Signe

  SvaraRadera
 2. Det kanske är ett mer lokalt flimmer i mig? Men visst är det snyggt! (Om än jobbigt)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt!
  Vissa färger "hoppar" för mig också. När jag påpekar detta för andra ser de helt frågande ut - trots att jag som bäst försöker demonstrera detta för dem! Så frågan är bara om det är de andra som lider av synrubbningar, eller om det är vi?

  SvaraRadera
 4. Åh! En till med knasiga ögon (eller helt normala..) ;-)

  SvaraRadera
 5. Vad mycket spännande du hunnit skriva om sen jag var här sist. Jättebra tips på arabisk och indisk litteratur! Jag tar med mig en del. Och så passar jag på att lägga ett ord för Rohinton Mistry, har inte skrivit om honom men gillar verkligen hans stillsamma fina berättelser.
  Förresten, den här sista boken var jag faktiskt nära att köpa härom dagen, delvis för det fina omslagets skull!

  SvaraRadera
 6. Lisa: Roligt att du läst och plockat med dig till "läshörnan". Ja, Mistry! Har än så länge bara läst "En familjeangelägenhet" - men vilken bok!

  SvaraRadera
 7. *skratt* du får skaffa bokomslag, sådant som finns till pocketböcker.:) Eller klä in den som med skolböcker närm an var liten. Fint glansigt hästpapper kanske?;) Tycker det är ett rätt fint omslag annars. Färgglatt men rena linjer så det itne är för mycet som stör. Hade et dessutom varit plottrigt hade nog inte jag heller fixat det riktigt. Också funderat på att lsäa den här boken, faktiskt. Minns inte var jag lsät om den innan men blev lite sugen nu igen.

  SvaraRadera
 8. Bokomaten: bokomslag är inte helt tokigt faktiskt ;-) Läste om författaren i DN igår, blev än mer nyfiken på boken som verkar lagomt galen. Kul om fler läser. Lite bokcirkelkänsla.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!