söndag 6 april 2008

Ok först ett erkännande:

Jag har inte läst mer än kanske en halv sida skriven av Leif G W Persson. Inte heller har jag sett Efterlyst. Däremot har jag sett honom på riktigt, IRL. I går besökte han mitt bibliotek till en stor publiks glädje. Svettigt stor för oss som bar stolar. Upp och ned och fram och tillbaka.

Om jag varit intresserad av Persson som författare hade jag nog blivit besviken för sina böcker pratade han inte om. Däremot om sig själv, om sina kriminaluppdrag, om påstådda seriemördare och om styckmord. Till min förvåning var han både underhållande och självironisk. Och en författares underhållningsvärde ska väl inte underskattas? Fast nu var det förstås inte om sig själv som diktare han pratade. Hans roll som publikmagnet gav också mig helgens värsta träningspass, stollyft och trappspring, så idag har jag med gott samvete kunnat softa i soffan.

5 kommentarer:

 1. Jag har heller aldrig läst något av GW men läst och sett flera intervjuer och jag diggar honom svinmycket! Sympatisk helt enkelt. Kul att höra att fler fallit.
  Och jag funderar på att läsa hans böcker om Palmemordet.

  SvaraRadera
 2. Han är för härlig att titta och lyssna på, (vem diggar inte kroppsspråket i Efterlyst..) men har inte heller läst något av honom.

  SvaraRadera
 3. Ja en skön stil har han... Viftade på ett coolt sätt bort besvärande frågor eller sådant han inte tyckte hörde till saken. Kul också att se att kanske mer än hälften av den 200 hövdade publiken var män - en inte alltför vanlig syn vid författarbesök.

  SvaraRadera
 4. JAg håller inte alltid med om hans åsikter men jag tycker det är befriande skönt med någon som inte är så politiskt korrekt och rör runt och skapar debatt i litteratursverige allt som oftast. Han gör ju onekligen så att litteratur blir ett allmänst samtalsämne i media och bland folk. Vem minns inte debatterna och alla turer runt Björn Ranelid och Läckberg och Guillou...:)

  SvaraRadera
 5. Bokomaten:
  Tyvärr nämnde han inte debatten i somras, inte heller om han fått Min häst i brevlådan. Gillar också att den litterära debatten lyfts till allmän nivå och bort från kultursidorna - alltid trevligt när boken får stort utrymme!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!