torsdag 21 april 2016

Mördaren ljuger inte ensam

Puck är gäst i en sommarstuga på en ö i en sjö i Bergslagen. Det börjar så bra med att Einar, som hon är på flirtstadiet med när boken inleds, är där liksom en del andra intressanta personligheter. Men lite spänd är stämningen allt mellan de mer eller mindre inbjudna.
Under en nattlig tur i skogen påträffar Puck en av gästerna död under en gran, hon tycks ha blivit strypt med sin röda sjal. När den lokala polisen slutligen ansluter till sällskapet är den döda borta! Vad har hänt med henne? Inbillade sig Puck det hela? Som tur är kommer Einars barndomsvän kriminalaren Christer Wijk farandes. Innan trådarna i Mördaren ljuger inte ensam knutits ihop har mer vatten flutit runt ön och fler har fått (eller nästan fått) sätta livet till.

Detta är Maria Langs stämningsfulla debut och en fin introduktion till Puck och de andra. Lang skildrar bra relationsdramat mellan de olika ögästerna men varvar det med mer materiell oro, som när Puck inser att kläderna hon packat inte riktigt motsvarar händelseutvecklingen. Och så får jag svart på vitt att Puck verkligen döpts efter sin namne i Shakespeares En midsommarnattsdröm. Det gör henne ännu lite charmigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!