lördag 6 december 2014

Årets julläsning

Där ute just nu ett tunt snötäcke och på förmiddagen tittade solen fram. Men hösten har varit mörk och tung, har gjort att litteratur jag sett mycket fram emot känts oöverstiglig att ta sig an. Så har verk jag biblioteksköat på olästa fått gå till andra väntande bye bye Beckomberga t ex.

Men nu väntar jul och ledighet och jag hoppas på nya läskrafter för min vana trogen har jag även i år valt ut en efterlängtad tegelsten nämligen
Den väntar otåligt på mig, men först har jag lite annan läsning på lut. Vad har ni på gång som julläsning?

8 kommentarer:

 1. Under julen tänkte jag unna mig att läsa om Jane Austens Persuasion, för si så där femtonde gången. Och varför inte Anna Karenina! Och så funderar jag på Ann Rosmans deckare som utspelar sig på Marstrand. Lite tveksam till det där med deckare, men tror ändå jag skall ge mig på dem, Marstrand har en fascinerande historia som det borde kunna bli fascinerande böcker av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jane Austen kan man verkligen återkomma till! Anna Karenina läste jag för några nyår sedan, kändes bra ha de förlängda helgerna till den. Rosman har jag inte läst, är heller inte någon stor deckarläsare. Tack för rapport - önskar trevlig julläsning!

   Radera
 2. Jag läser Strålande Jul, struliga jul av Fiona Harper och den verkar sådär fantastisk mysig precis som jag kände att jag behövde den här julen

  SvaraRadera
 3. Mmm, Wolf Hall! Den stod länge i min bokhylla - den är så tjock att man drar sig för att börja i den! Men det är bara att sjunka in i den och låta sig förvirras av alla Thomas, Jane och Anne som talar från boksidorna. Hoppas du tycker om den!

  Jag ser också fram emot ett läsande jullov, men har inte bestämt än vilka böcker det blir. Kanske Robert Bolaño, Knausgård eller någon annan tjock, tjock bok.

  SvaraRadera
 4. jag tänker läsa För in de döda av Hilary Mantel. Jag älskade Wolf Hall. och så ska jag läsa Stå i bredd av Ebba Witt - Brattström. det är så långt jag har kommit. jag försöker inbilla mig att det är låååångt till jul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu längtar jag ännu mer till jul och Wolf Hall! Ser fram emot att följa din läsning av del 2.

   Radera
 5. Jag har lite svårt att få till tegelstenarna under julhelgerna. Det får bli kortare romaner, just nu läser jag Timme noll. Den har börjat lovande. God Jul önskas dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Timme noll har jag varit på väg att börja läsa också, blir spännande hör vad du tycker om den! God jul, Anna!

   Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!