söndag 8 december 2013

Kalendersvis

Så många julkalendrar det finns att välja bland i år - ambitiösa, påhittiga, generösa.

Bokmania som i sin julkavalkad botaniserat bland författare med djur och hattar (!) väcker även med sina egna engagerade ord mitt intresse, även för de författare jag redan läst och är bekant med. Feelgoodbibliotekarien lyfter fint fram andra bokbloggare och bibliotekarier som alla bidrar med tips som passar i läsfåtöljenSolgunn sitt bjuder istället på väl vald och blandad musik som hör julen till. En återkommande favorit är Glamourbibliotekarens julkalender - med samma känsla av igenkänning och överraskning när lådan med julsaker packas upp tar jag del av den. Den bästa sortens återanvändning. Och Dramatens knasiga adventskalender från 2009 är fortfarande lika knasig.


Hemma öppnar jag (och ibland maken) en Muminlucka varje morgon.
Idag är Mumin ute på hal is samtidigt som jag gästspelar i Biblioteksbladets kalender på nätet och tipsar om väl utprovad julläsning.

Önskar er en fin andra advent.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin muminkalender! På nätet har jag förälskat mig i Bokmanias jättefina adventskalender med vackra illustrationer och trevliga citat. Det ligger mycket arbete bakom samtliga de adventskalendrar som finns på olika bloggar och jag är tacksam att det finns ambitiösa litteraturälskare som ger oss andra dessa dagliga doser av inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är riktigt imponerad över alla kreativa kalendrar!

      Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!