fredag 20 juli 2012

Kulturtoppen! No 3


Det finns en topplista som jag med spänning följer - Arbetarbladets Kulturtoppen. Den går sin egen väg och blir en tipslista för alla kulturintresserade. Vad som är kultur tolkas ibland överraskande kreativt. Men nu har listan sommarlov. Så vad göra? Jo, en egen lista som samtidigt summerar min kultursommar. Jag är enväldig - men inte opåverkbar jury.

Kulturtoppen - vecka 29


1. (ny) Lars Lerin. Akvarellerna på det nya museet i Karlstad tog fullständigt andan ur mig. Det är skön konst när den är som allra bäst - berusande, berikande, betagande.

2. (ny) Utomhusbio. I Gävles egen Bois de Boulogne visas film under regnfria sommarkvällar. Maken och jag bänkade oss för att se en Ghostbusters, som gjorde sig bra i det fria.

3. (ny) Nattsudd. Till exempel med De obotliga optimisternas klubb av Jean-Michel Guenassia och ett glas gott ljust rosévin i handen.

4. (ny) Solen. När det flexibla vädret bestämmer sig för att snöa in på sol då är det svårt att inte skina ikapp med den.


5. (ny) Alfapet. Oavsett om man är en vinnare eller en förlorare, vilket jag oftast är, så är detta IRL-Wordfeud en pärla väl värd att damma av. Jag utmanar gärna min närmaste på en match!
Ut från listan: Jan Kjaerstad (ny), Helins bokhandel (ny), Tvätt mellan husen (ny), Slow walk (ny), Frukost i sängen (ny)
Kulturtoppen - vecka 27 
Kulturtoppen - vecka 28

7 kommentarer:

 1. Tror minsann att jag har lust att ta en tur till Karlstad. Lerin lockar!

  SvaraRadera
 2. Boende bokat, tisdag blir det! Tackar för puffen.

  SvaraRadera
 3. Härligt! Mysigt fik i museet intill (testade aldrig det i Lars Lerins).

  SvaraRadera
 4. galen i utomhusbio! föredömligt av Gävle.

  och IRL-Wordfeud, haha!

  SvaraRadera
 5. Härligt med en lista som det är lite snurr på: inga 142 veckor på svensktoppen här inte! Lars Lerins museum lockar. Hade tänkt passa på att besöka det någon gång när vi har vägarna förbi, men med tanke på hur sällan vi har vägarna förbi Karlstad så lutar det allt mer åt att museet i sig får vara en anledning angelägen nog för en resa norrut.

  SvaraRadera
 6. Mind the Book - ja, är så glad för utomhusbion!

  Petra - ja på den här listan finns inga långkörare :) Kul om fler gästar Karlstad!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!