tisdag 7 februari 2012

Triss i bokbloggar

Veckans tematrio hos Lyrans Noblesser handlar om bokbloggar. Uppgiften är att "berätta om tre bokbloggar du läser. Välj gärna även mindre kända så vi alla får lite nya tips." Huruvida de bokbloggar jag väljer att lyfta fram tillhör de mindre kända vet jag inte (men jag hoppas inte det):

Jeg leser är en norsk bokblogg som är känd i Norge men kanske inte så mycket här i Sverige. Den här vagabonden är nu stationerad i USA under ett halvår. Så vid sidan av de välformulerade inläggen om främst samtidslitteratur med mycket ny norsk litteratur bjuds hennes läsare just nu på en inblick i Berkeleys bokliv.

On Word Arts är också ute och rör på sig, men i en annan del av världen, någonstans i Sydostasien. I den här bloggen finner jag en stor utblick över främst konst- och litteraturvärlden och jag vänder mig ofta dit för nya intryck och upptäckter. On Word Arts är en blogg med ett stort innehåll, alltid välformulerat och tankeväckande.

Petra Rhodin väljer litteratur utanför topplistorna, det ger en blogg med ett oväntat och extra personligt innehåll. Jag är fortfarande imponerad av hur snabbt Petra läste och sedan så fint skrev om mastodontverket jag vill brottas mera med, nämligen På spaning efter den tid som flytt. Ibland glimtar livet utanför litteraturen in, som historien om fiolen som sprack.

3 kommentarer:

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!