onsdag 1 februari 2012

På väg mot Draken

I morgon tar maken och jag tåget mot Göteborg med planen att besöka filmfestivalen, för att se riktigt bra film. Programmet är läst från alla håll och kanter. Vad vill vi se? Finns det biljetter kvar? Hinner vi ta oss från den ena biografen till den andra i tid till nästa föreställning? Hur många filmer orkar man egentligen se på en dag? Funderandet har resulterat i ett gäng blandade filmer att se fram emot de kommande dagarna. Smaken tycks vara synnerligen enad för så mycket kompromissande har vi inte behövt ägna oss åt. På den valda menyn finns nu bl a mexikanskt, danskt och lite indiskt. Häng kvar, rapporter kommer.

6 kommentarer:

 1. Spännande - det ska bli roligt att följa! Ha det så himla kul :)

  SvaraRadera
 2. Om det är något jag saknar från Göteborg så är det absolut filmfestivalen. Tänk... jag minns när programmet kom och det gällde att pricka in filmer som både passade tidsmässigt och smakmässigt. Härliga tider. Underbara tider. Draken... den fina biografen vid Järntorget- och jag bodde bara ett stenkast därifrån. Nostalgi, nostalgi. Ser fram emot dina rapporter!

  SvaraRadera
 3. Vicky - tack det ska jag ha :)

  Ingrid - så roligt att du har fina minnen från festivalen. För mig blir det ett debutbesök på den! Vi börjar på Draken imorgon eftermiddag, med en dansk.

  SvaraRadera
 4. Åhh! Vad super att ni ska på festivalen:) Jag och pojkvännen har varit där en gång, förrförra året (han dragit på stort i år och ska på Berlins filmfestival..)och jag skulle jättegärna åka igen. Jag har faktiskt ögnat lite i festivalprogrammet (ngn slags självplågeri för en filmnörd som undertecknad) och såklart hittat hur my som helst som jag vill se...En del av filmerna kommer till min glädje att visas på Cinemateket här i Stockholm, och andra (om jag har tur) kanske kommer att dyka upp tex på den Franska filmfestivalen som vi ju har att se framemot här i maj. En av filmerna jag blev otroligt nyfiken på var The woman in the fifth (baserad på Douglas Kennedys bok m samma namn- som jag fullkomligen älskade; har faktiskt älskat alla Kennedys böcker jag läst; jag brukar kalla honom för min "godispåseförfattare"- att läsa honom är som att excellerera i lite för my lättillskansad sötma- men såå njutbart!) Likaså är nog ett måste Chicken with plums (med min favvo Mathieu Amalric i huvudrollen) av Marjane Satrapi som ju gjorde Persepolis (som jag tyvärr inte sett ännu, men som ju sägs vara helt fantastisk). Ser verkligen fram emot dina kommande rapporter och ha spå jättetrevligt:D

  SvaraRadera
 5. Önskar dig ett mysigt besök här! Hoppas nu att staden visar sig från sin bästa sida och att ni får tag på de biljetter ni önskar.

  SvaraRadera
 6. Åhåhåh, skulle så gärna göra det samma. Är tyvärr uppbokad i helgen annars hade jag verkligen varit sugen och förmodligen åkt. Ändå tänkt planera in en Gbg-helg i vår. Hoppas så ni kommer få trevligt. Chicken with plums är jag också sugen på men är rätt säker på att den kommer att komma till en biograf nära mig ändå så småningom. Rapportera gärna och lova att ha kul!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!