måndag 23 augusti 2010

Snart resklar

Men med läsningen går det sämre. Håpas du trifs bra i fengelset fick återvända bara till hälften läst till biblioteket, Tre apor hoppar jag inte igenom som jag trodde och uppehållet i Förbländningen blir allt längre. Men jag väljer att inte resa lätt - just den sistnämnda får följa med på långweekend. Lästid kommer med hösten.

8 kommentarer:

 1. Men se där! Blöir det en trip för dig också! Till Venedig och allt! Åh, vad glad jag blir!

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul, så det bär av till Venedig! Vi var där för snart två år sedan och blev (såklart) förundrade & fascinerade av denna fantastiska stad. Hoppas ni får det jättehärligt! Med min läsning(som gick som tåget på försommaren & på semestern) har det också varit lite trögt senaste veckorna. Jag läste Tre apor i somras, men den blev jag tyvärr lite besviken på. De fina orden jag hört tyckte jag stämde vad gäller språket, men till innehåll kändes den på ngt sätt lite för anspråkslös och tunn. Jag hade velat veta mer & fylligare om denna spännande familj! Nu gick den mig lite förbi utan att lämna just ngr spår. Annars håller jag nu på med en för mig ny författare; Anne Tyler och hennes Amatöräktenskap. Kommen ca hälften är jag positiv! Och som du säger; hösttid är boktid...

  SvaraRadera
 3. Ja Venedig blir det. Är lite rädd för stinkande kanaler och horder av turister men njuta ska jag göra oavsett hur där är..

  Jenny; jag har fortfarande en bit kvar i Tre apor. Tror jag upplever det svårt hänga med ibland, för många tidsbyten på för få sidor kanske. Eller så är jag bara disträ? Just Amatöräktenskap fick jag i händerna av en god vän (dorasbokprat.blogspot.com) med uppmaning att läsa så den ligger i hyllan. Jag har inte heller läst ngt av henne tidigare. Låter bra du gillar den!

  SvaraRadera
 4. Jag har också Tre apor hemma!! Otroligt att vi har samma bok på gång. Men nu när jag läst här att DU tycker den är krånglig, hur krånglig ska då inte jag tycka att den är. :-) Den får nog åka tillbaka oläst till bibblan.
  Amatöräktenskap är en av mina absoluta favoriter.

  Ha det härligt i Venedig och ramla inte ner i nån kanal!!
  kram

  SvaraRadera
 5. Jo, det luktar fisk i venedig, men vad gäller turisterna är de märkbart lätta att komma ifrån bara man smiter in på lite smågator. ALLA följer den stora "gågatan" så det är rätt lätt att ta en paus. Glöm för gud skull inte att ta med fåglefrön eller bröd till Markusplatsen, fåglarna kommer älska dig och de är väldigt försiktiga med sina klor när de hoppar upp och sätter sig på en.:)

  SvaraRadera
 6. Dora: den är inte krånligt krånlig, lite för kort för sitt stora innehåll bara. Tyckte jag. Du gillar säkert! Jag får väl ha på mig flytvästen så jag klarar mig om jag trillar i. :-)

  Bokomaten: Jag tror jag glömmer fågelfröna. Faktiskt! :-)
  Canareggio (?) har jag läst lite om, verkar lugnare.

  SvaraRadera
 7. Cannareggio blir nog prima. Lugnt men fint och nära allt har jag för mig. Man kan som sagt gå rätt centralt och ändå lugnt, bara man går ett eller två steg från strömmen. Nu har jag iofs inte varit där i augusti...

  SvaraRadera
 8. Nu är jag klar med Anne Tylers Amatöräktenskap...och jag tyckte supermy om den! Så pass att jag idag beställt hennes Djupandning (som hon fick Pulitzerpriset för 1989) från ett antikvariat- så snart bör den närma sig min brevlåda..! Hemma i högarna ligger också Restaurang Hemlängtan(från -83). Dessutom har jag idag av min chef fått höra, att Utan bagage (från -95) är my bra. Så mao tror jag mig ha fått ngt av ett Anne tyler-projekt att addera till alla andra otaliga läsprojekt...Kanske en ny favvo funnen?!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!