onsdag 3 mars 2010

Långläsning III

Framsidan är gladare än innehållet för Janet Frames självtrilogi tycks bli ännu en stark, omtumlande läsupplevelse. Det tycks också som att den långa period då böcker med väldigt många sidor känts mer som ett ok än som ett löfte om en god läsupplevelse - en tjock bok som ett hinder för låta oss säga tre tunnare (minns La Bibliofilles krönika om ämnet) - är över.

Så nu längtar jag (som inte är man men som känner igen min egen läsart mer i John Sargents motiv än i de snoffsiga läsande kvinnor jag hittar hos google) efter det här -en uppslukande stund av läsning.

6 kommentarer:

 1. Åh, en av mine favorittbøker!

  SvaraRadera
 2. Den är jag också sugen på. Har du sett filmen? Eller förresten var det om en annan bok av författaren? I alla fall så verkar den bra. Filmen har jag lånat hem många gånger men det har inte blivit av att se den. Själv är jag ner i chicklitträsket. Finns folk på facebook som är oroliga för mig, och att jag riskerar att snart bli prenumerant av Harlequinböcker :-)

  SvaraRadera
 3. Lille syster - det låter lovande!

  Dora - boken lär definitivt ta dig upp ur chicklitträsket om du läser den ;-). Jag har inte sett filmen men den heter som boken. Här intressant om Frame: http://textapp.blogspot.com/2010/02/janet-och-jag.html

  SvaraRadera
 4. Köpte den här boken i januari, men har inte läst den... jag föreställer mig att den är väldigt sorgsen och det passar mig inte riktigt nu, så den får vänta. :-)

  SvaraRadera
 5. Ibland tar det ett tag innan poletten dimper ner och det självklara blir uppenbart: exakt så är det för mig med Janet Frame. Har senaste året funderat på att läsa henne,det borde liksom vara precis i min smak...men först nu då jag stått och hållit i den nya romanen Mot ännu en sommar(som oxå lockar jättemycket)har jag äntligen bestämt mig för att stifta bekantskap med Frame. Vill oxå gärna se filmen av Jane Campion(som ju gjort den underbara Pianot, och den nya Bright star, fantastisk äv den),men ska ta tag i böckerna först...

  SvaraRadera
 6. Roligt att du också börjat läsa Frame, Jenny! Hon har funnits där som någon jag någon gång ska läsa för mig så de känns inspirerande att vara igång. Ser också fram emot Mot ännu en sommar som andra skrivit mycket gott om.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!