söndag 14 december 2008

Sent igår kväll

börjar jag så på Enquists Ett annat liv. Jag har en förkärlek för västerbottningar - Sara Lidmans Jernbaneepos är bland det bästa jag läst, Torgny Lindgrens böcker är favoriter och så maken förstås. Enquist har jag bara en bok läst av, Livläkarens besök. Mina försök med hans andra texter har inte gått så bra, de har inte fått något riktigt grepp om mig. Kanske kan Ett annat liv vara en väg in i hans författarskap.

Jag kommer dock av mig i läsningen där på gränsen till natten. Maken berättar nämligen om hur han en gång för länge sedan på bussen mellan Umeå och sitt hemma läst över axeln på nämnda Sara Lidman. Läste så mycket över axeln att hon till slut lånar honom tidningen som var Aftonbladet.

De har något speciellt, västerbottningarna. Och jag är glad att jag hittat min egen.

4 kommentarer:

 1. åhhh, tänk att ha en egen västerbottning! som har läst över axeln på sara lidman!

  SvaraRadera
 2. Åh, det här inlägget måste jag skicka maken. Jag tror inte han vet vilken guldklimp han har i mig (jo, det vet han visst, men han kanske inte har tänkt på just den här aspekten). Jag har inte läst över axeln eller på annat sätt träffat Sara Lidman, tyvärr, men jag har i varje fall sett och hört Torgny Lindgren pau rightight!

  SvaraRadera
 3. Är väl inte mycket att komma med i sammanhanget. Men svärmor åkte buss med Elsie Johansson i går. Som en fis i rymden jämfört med en egen västerbotting som läser över axlar på författare. Bra att veta om du ska ha med honom på någon fin författarafton eller så....:-)

  SvaraRadera
 4. Full bokhylla: Det hoppas jag verkligen att din make insett vilka guldklimpar ni är, västerbottningarna ;-)

  Dora: Det kan inte vara helt fel åka buss med Elsie Johansson heller! Kan vi dra slutsatsen att författare föredrar kollektivtrafik framför att själv sitta bakom ratten?

  Bricken: Ja, rätt unikt va?

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!