torsdag 26 mars 2015

En roman inklusive allt

Jag har aldrig åkt på någon all inclusive-resa det gör däremot huvudpersonen i Hans Gunnarssons senaste roman All Inclusive. CG som han kallas är en författare som i ren desperation annonserar ut sig själv som tillgänglig arbetskraft. Så blir han kontaktad av en man som vill att han ska åka till och skriva om ett resmål, nämligen Guadeloupe.
Gunnarsson är lurig och snart blir allt oklart och förbryllande både för läsaren och för huvudpersonen. Historien snurrar in sig i sig själv, fiktionen får liv och metanivån är hög eller om den är låg. Det är roande och oroande på ett mycket underfundigt sätt. Jag gillar Gunnarsson, hur hans romaner vinglar lite hit och dit men ändå är knivskarpt vassa med en självklar dialog. Tidigare har jag läst bland annat Försmådd och minns med ett leende filmen Leva livet med Kjell Bergqvist som dammsugarförsäljare.

En annan Hans fast Carstensen intervjuar Gunnarsson i podden Storytalk som hör hemma hos Arbetarbladet, lyssna gärna på den. Det är ett kvickt samtal som grottar ned sig i skrivandet och berättandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!