lördag 30 juni 2012

Strålande sol - strålande konstrunda

Idag packade vi picknick-korgen och åkte på hemester i ett sommarvackert Gästrikland för att titta på konst! 30 juni visade sig vara en ovanligt vernissage-tät dag.

Första stoppet gör vi i Gammelstilla bruk där min käre make bidrar med tre verk. Vi stred om särskilt en av tavlorna innan, det visade sig nämligen att jag för en gångs skull är den som vill spara, hålla kvar hemma. Så "Kanotisten" får du gärna låta hänga kvar oköpt - men åk dit och titta! Hobbymålarna håller hög klass och bjuder på stor variation.

Gammelstilla är ett riktigt smultronställe och passar utmärkt för en medhavd lunch.

Sedan far vi till nästa ställe, till det jubilerande Hönshuset i Torsåker. Här finns också konst av flera olika konstnärer, men dessa är professionellt verksamma. Husets charm bidrar till en fin konstupplevelse, likaså den goda jordgubbsbakelsen. Konst ute, konst inne, frid i hjärta, sol i sinne.
In i varma bilen igen och så gasar vi vidare till konstnärshemmet Tallbo utanför Järbo. Här har vi också varit förut. Spridda i olika hus på gården presenteras några konstnärer, med arbeten i olika form, innehåll och uttryckssätt. Om man skulle råka bli lite grann besviken på det man ser uppvägs det snabbt av den vackra omgivningen. 
Vi avslutar i Mackmyra med att gå, inte på whiskyprovning men på en skulpturvandring i bruksparken där ägg vilar vid dammen.

Hemma efter en lång konstrunda hör vi P2:s sändning från jazzfestivalen Bangen i Sandviken. 

Gästrikland Rules! 

1 kommentar:

  1. Vilken fin konstrunda - både rundan och konsten! Extra bra att vädret var fint. Hoppas att ni får behålla "Kanotisten". :)

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!