fredag 3 december 2010

"Det är Doktor Zivagiskt på något sätt"

sade kollegan när vi gick från bussen till jobbet.
 
En litterär eller filmisk association som på något vis träffande beskrev den grå morgonhimlens dramatiska insvepande av träden klädda i snö. Och så bockarna, alltid bockarna.

7 kommentarer:

 1. Bockar?? Jag trodde att ni bara hade en? Har de förökat sig??

  SvaraRadera
 2. Hehe, ja de är produktiva :-) Den stora har en trulig lillebror som är gjord av en gymnasieförening och om jag minns rätt egentligen den första bocken. Innan köpmännen gjorde traditionen till sin...

  SvaraRadera
 3. Doktor Zivagiskt rimmar på magiskt. :) Det var ju ett bra ord!

  SvaraRadera
 4. Jenny B - Det kanske är ett nytt nyord/begrepp? :-)

  SvaraRadera
 5. Vilket läckert ord! Trevligt med "nyordsbildningar" med litterär prägel... Vill oxå tala om att jag nu inköpt Halvbrodern, och ska läsa så fort nuvarande bok är utläst! Annars är ju julhandeln i bokhandeln vår mest ruschiga period, så tyvärr bidrar långa stressiga dagar till stor trötthet= mindre läsning...men jag ser fram emot att börja med Saabye snart iaf :D

  SvaraRadera
 6. Jenny - känns fint du införskaffat Halvbrodern! Jag har fått en kollega att börja läsa också - mitt mission går vidare :-)

  Återkom (om inte förr) så när du läst!

  SvaraRadera
 7. Ja, men Dr Zivagiskt är väl nästan ett uttryck nu eller? Jag vet i alla fall exakt vad jag tänker på när jag hör det. Gnistrande snöigt men en dramatisk air.=)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!