tisdag 9 juni 2009

Rika vänner

Den här filmen från 2006 överraskade mig totalt ikväll. Jag väntade mig något lättförpackat att njuta av en liten stund. Men jag fick något mycket mer - en smart amerikansk historia om vänskap, kärlek och om konsten att (över)leva. Paren stretar på, rynkorna börjar synas och ibland är det bara för jobbigt att leva. Nu är jag en bra berättelse rikare. Det känns som att jag läst en oväntat bra bok.

5 kommentarer:

 1. Jag gillade också den här filmen, vill jag minnas. Mycket för att den fattiga vännen (Aniston) varken fick prinsen eller halva kungariket på slutet, utan var lika fattig och ensam som i början. Men lycklig. Eller minns jag fel? (Jag har upptäckt att jag speciellt med filmer ibland kommer ihåg helt fel handling och fel slut; möjligen är det då någon annan film jag tänker på.)

  SvaraRadera
 2. Jo visst blir eller i alla fall verkar Olivia (Aniston) lycklig på slutet, men som tur är inte på det där jobbiga tillrättalagda sättet.

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt också sett och blivit postivit förvånad av den här filmen, mycket just pga Anistons karaktär, det är nästan det enda jag minns av den, och jag har som sagt för mig att hon blev rätt nöjd på slutet även om på ett icke traditionellt Hollywoodskt sätt. Mycket härligt som sagt.

  SvaraRadera
 4. Helt missat, men den kanske man får prova någon gång då :0) Du har pyntat om på sidan också ser jag, fint! /Cilla

  SvaraRadera
 5. Ja, den här filmen tål att ses!

  Och ja, nu är det inte bara jag som ska ha med varandra matchande kläder, utan även bloggen
  ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!